Mediation Achterhoek

Mediation Achterhoek: een vlotte weg naar een nieuwe start!

Als je in de Achterhoek woont en voor een scheiding staat, kan mediation een uitstekende keuze zijn om het proces snel en efficiënt af te handelen. In dit artikel gaan we dieper in op enkele belangrijke vragen en overwegingen met betrekking tot scheiden en mediation in de Achterhoek.

Hoe snel scheiden met mediator Achterhoek?

Met een mediator kan scheiden vaak sneller verlopen dan via een gerechtelijke procedure. De snelheid hangt af van de complexiteit van de zaak en de bereidheid van beide partijen om samen te werken.

Wat zijn de kosten van een mediator in de Achterhoek?

De kosten van een mediator kunnen variëren, maar ze zijn over het algemeen lager dan die van een advocaat en gerechtelijke procedure. Bij LOS Scheidingsbegeleiding & Mediation bieden we transparante tarieven zonder verrassingen.

Wat is beter: een advocaat of mediator?

Een mediator is vaak een betere keuze voor scheidingen, omdat ze zich richten op samenwerking en het vinden van gezamenlijke oplossingen. Advocaten kunnen echter nodig zijn als er sprake is van complexe juridische kwesties.

Kan je ook alleen naar een mediator?

Ja, je kunt alleen naar een mediator gaan als je dat wilt. Een mediator is er om jou te begeleiden en ondersteunen, ongeacht of je alleen komt of samen met je partner.

Wat houdt mediation Achterhoek precies in?

Mediation is een proces waarbij een neutrale derde partij, de mediator, helpt bij het vinden van oplossingen voor geschillen. Het is een vrijwillig proces waarbij jullie zelf de controle houden over de uitkomst.

Wat mag je verwachten van een mediator?

Je kunt verwachten dat een mediator neutraal en onpartijdig is en jullie begeleidt bij het vinden van oplossingen die voor beide partijen acceptabel zijn. Ze bieden een veilige omgeving waarin open communicatie en onderhandelingen kunnen plaatsvinden.

Mediation Achterhoek

Hoe verloopt een mediation traject?

Een mediation traject begint meestal met een kennismakingsgesprek, gevolgd door het identificeren van belangrijke kwesties en het verkennen van oplossingen. Uiteindelijk wordt er gewerkt aan het opstellen van een overeenkomst die door beide partijen wordt ondertekend.

Bij LOS Scheidingsbegeleiding & Mediation begrijpen we dat een scheiding een uitdagende tijd kan zijn. Als ervaren mediator bied ik persoonlijke begeleiding en ondersteuning om het proces zo soepel mogelijk te laten verlopen. Neem vandaag nog contact op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek en ontdek hoe ik je kan helpen bij deze nieuwe start.

Meer weten?

Wil je meer informatie over mediation Achterhoek en hoe het jou kan helpen bij jouw scheiding? Neem dan gerust contact met ons op. We staan klaar om al je vragen te beantwoorden en een vrijblijvend kennismakingsgesprek in te plannen. Ontdek hoe LOS Scheidingsbegeleiding & Mediation jou kan ondersteunen tijdens deze uitdagende tijd.

Wie is Monique?

Een ervaren mediator die  jullie graag begeleidt in dit proces.

Onze werkwijze

Helder, transparant en vertrouwelijk.

Is mediation geschikt voor jou?

Doe nu de mediationcheck.

Meer tips?

Lees ons blog voor de laatste tips.

Wat clienten over mij zeggen.

Heldere communicatie, duidelijk traject, betrokken persoon. Er was rust en ruimte en tijd maar ook een snelle oplossing. We bleven er niet in hangen, en dat was fijn, dat iemand de leiding had.

Monique is duidelijk een ervaren mediator, ze weet waar ze het over heeft en is betrokken. Mede door haar liep het proces sneller en minder vervelend dan ik had verwacht.

Het stappenplan waarmee ze werken bij LOS is heel fijn. Het loopt precies zoals daar staat. Geen verassingen in dit voor mij moeilijke proces. Daarnaast vond ik Monique deskundig maar ook als persoon erg fijn en betrokken

Een persoonlijk adviesgesprek.

Complete ontzorging van jullie scheiding. Van A tot Z.