Mediation

Wat houdt mediation precies in?

Als je voor een scheiding staat, kan mediation een waardevolle optie zijn om het proces soepeler te laten verlopen. Mediation is een vorm van conflictbemiddeling waarbij een neutrale derde partij, de mediator, jullie begeleidt bij het oplossen van geschillen. In plaats van een confrontatie in de rechtbank, biedt mediation een ruimte voor open communicatie en onderhandelingen. Het is een vrijwillig proces waarbij jullie zelf de controle houden over de uitkomst. De mediator helpt jullie om tot overeenstemming te komen die voor beide partijen acceptabel is.

Wat mag je verwachten van een mediator?

Een mediator is geen rechter of advocaat, maar eerder een professionele bemiddelaar die jullie helpt om constructieve gesprekken te voeren. Je kunt verwachten dat een mediator neutraal en onpartijdig is en ervoor zorgt dat beide partijen gelijkwaardig worden gehoord. Ze bieden een veilige omgeving waarin jullie vrijuit kunnen praten en werken aan oplossingen. Een goede mediator zal luisteren naar jullie behoeften, belangen identificeren en helpen bij het vinden van creatieve oplossingen die aan jullie behoeften voldoen.

Hoe verloopt een mediation traject?

Een mediation traject begint meestal met een kennismakingsgesprek waarin de mediator het proces uitlegt en de verwachtingen bespreekt. Vervolgens worden de belangrijkste kwesties geïdentificeerd en wordt er gewerkt aan het verzamelen van alle relevante informatie. Tijdens de mediation sessies worden de belangen van beide partijen besproken en worden er opties voor oplossingen verkend. Uiteindelijk wordt er gewerkt aan het opstellen van een overeenkomst die door beide partijen wordt ondertekend.

Welke vormen van mediation zijn er?

Er zijn verschillende vormen van mediation, elk met hun eigen benadering en toepassing. Enkele veelvoorkomende vormen zijn evaluatieve mediation, facilitatieve mediation en transformatieve mediation. De keuze voor een bepaalde vorm hangt af van de aard van het conflict en de voorkeuren van de deelnemers. Een ervaren mediator kan helpen bij het bepalen van de meest geschikte aanpak voor jullie situatie.

Mediation

Waarom kiezen voor LOS Scheidingsbegeleiding & Mediation?

Bij LOS Scheidingsbegeleiding & Mediation begrijpen we dat een scheiding een moeilijke en emotionele tijd kan zijn. Ons doel is om jullie te ondersteunen bij het vinden van een vreedzame en respectvolle oplossing. Als ervaren mediator bied ik een persoonlijke en betrokken benadering, waarbij jullie behoeften centraal staan. Door te kiezen voor LOS Scheidingsbegeleiding & Mediation kunnen jullie rekenen op professionele begeleiding, een empathische aanpak en een focus op het vinden van duurzame oplossingen die voor jullie werken. Neem vandaag nog contact op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek en ontdek hoe ik jullie kan helpen bij dit belangrijke proces.

Meer weten?

Wil je meer informatie over mediation en hoe het jou kan helpen bij jouw scheiding? Neem dan gerust contact met ons op. We staan klaar om al je vragen te beantwoorden en een vrijblijvend kennismakingsgesprek in te plannen. Ontdek hoe LOS Scheidingsbegeleiding & Mediation jou kan ondersteunen tijdens deze uitdagende tijd.

Wie is Monique?

Een mediator die graag jullie scheiding regelt.

Onze werkwijze

Helder, transparant en vertrouwelijk.

Is het voor jou geschikt?

Doe nu de mediationcheck.

Meer tips?

Lees ons blog voor de laatste tips.

Wat clienten over mij zeggen.

Heldere communicatie, duidelijk traject, betrokken persoon. Er was rust en ruimte en tijd maar ook een snelle oplossing. We bleven er niet in hangen, en dat was fijn, dat iemand de leiding had.

Monique is duidelijk een ervaren mediator, ze weet waar ze het over heeft en is betrokken. Mede door haar liep het proces sneller en minder vervelend dan ik had verwacht.

Het stappenplan waarmee ze werken bij LOS is heel fijn. Het loopt precies zoals daar staat. Geen verassingen in dit voor mij moeilijke proces. Daarnaast vond ik Monique deskundig maar ook als persoon erg fijn en betrokken

Een persoonlijk adviesgesprek.

Complete ontzorging van jullie scheiding. Van A tot Z.