Wat moet ik regelen bij scheiden

Wat moet ik regelen bij scheiden: praktische tips voor een soepele overgang

Als je voor een scheiding staat, kunnen de te nemen stappen overweldigend lijken. Maar met de juiste begeleiding en kennis kun je deze uitdagingen succesvol navigeren. Hier zijn enkele belangrijke zaken die je moet regelen bij scheiden:

  • Verdeling van geld en spullen
  • Verdeling van schulden
  • Wat er met het gezamenlijke huis gebeurt
  • De hoogte van de alimentatie
  • De verdeling van het pensioen
  • Wie voor de huisdieren gaat zorgen
  • Alle andere afspraken die je samen wilt maken

Wat moet je als eerste doen als je gaat scheiden?

Als je gaat scheiden, is het belangrijk om eerst emotionele steun te zoeken en een professionele mediator of advocaat in te schakelen. Samen kunnen jullie de stappen doorlopen en een plan opstellen voor de scheiding.

Waar heb je als vrouw recht op als je gaat scheiden?

Als vrouw heb je recht op een eerlijke verdeling van bezittingen, financiële ondersteuning (alimentatie) indien nodig, en een eerlijke zorgregeling voor eventuele kinderen.

Waar heb je als man recht op als je gaat scheiden?

Als man heb je recht op een eerlijke verdeling van bezittingen, financiële verplichtingen die redelijk zijn en een eerlijke zorgregeling voor eventuele kinderen.

Welke stappen moet ik nemen om te scheiden?

Om te scheiden moet je eerst een verzoekschrift indienen bij de rechtbank. Vervolgens moet je alle financiële en bezittingenkwesties oplossen, een ouderschapsplan opstellen als er kinderen zijn, en tot slot de echtscheidingsbeschikking aanvragen.

Wat moet je niet doen als je gaat scheiden?

Probeer niet in een vechtscheiding te belanden, vermijd het verbergen van bezittingen of financiële informatie, en betrek de kinderen niet bij de volwassen problemen.

Wat moet ik regelen bij scheiden

Waarom kiezen voor LOS Scheidingsbegeleiding & Mediation?

Bij LOS Scheidingsbegeleiding & Mediation begrijpen we dat een scheiding een emotioneel en complex proces is. Als ervaren mediator bied ik persoonlijke begeleiding en ondersteuning, waarbij jouw behoeften centraal staan. We helpen je om de juiste stappen te zetten en een evenwichtige oplossing te vinden voor jou en je gezin. Neem vandaag nog contact op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek en ontdek hoe wij je kunnen helpen bij deze overgang.

Meer weten?

Wil je meer informatie over mediation en hoe het jou kan helpen bij jouw scheiding? Neem dan gerust contact met ons op. We staan klaar om al je vragen te beantwoorden en een vrijblijvend kennismakingsgesprek in te plannen. Ontdek hoe LOS Scheidingsbegeleiding & Mediation jou kan ondersteunen tijdens deze uitdagende tijd.

Wie is Monique?

Een ervaren mediator die jullie graag bijstaat in dit proces.

Onze werkwijze

Helder, transparant en vertrouwelijk.

Is mediation geschikt voor jouw situatie?

Doe nu de mediationcheck.

Meer tips?

Lees ons blog voor de laatste tips.

Wat clienten over mij zeggen.

Heldere communicatie, duidelijk traject, betrokken persoon. Er was rust en ruimte en tijd maar ook een snelle oplossing. We bleven er niet in hangen, en dat was fijn, dat iemand de leiding had.

Monique is duidelijk een ervaren mediator, ze weet waar ze het over heeft en is betrokken. Mede door haar liep het proces sneller en minder vervelend dan ik had verwacht.

Het stappenplan waarmee ze werken bij LOS is heel fijn. Het loopt precies zoals daar staat. Geen verassingen in dit voor mij moeilijke proces. Daarnaast vond ik Monique deskundig maar ook als persoon erg fijn en betrokken

Een persoonlijk adviesgesprek.

Complete ontzorging van jullie scheiding. Van A tot Z.